image
Och ensam är inte starkast.
Visst måste jag göra jobbet. Men det här är inte bara min resa. Det här är en resa tillbaka tillsammans med en massa fantastiska personer i min omgivning. Hur envis och målmedveten jag än må vara så hade jag inte fixat det utan er. Hade jag varit själv med skadan hade jag nog inte suttit i kanot redan nu. Men jag har ett fantastiskt stöd och i morgon blir det tävlingspremiär.

Det är Rocksjöregattan här hemma i Jönköping i helgen med invigning av den nya kanotstadion och jag ska tävla! Bara det är en seger. Jag är inte riktigt så redo som jag vill vara för att tävla men jag är sugen, väldigt sugen…. På söndag kl.11.38 för att vara exakt kör jag K2 500 tillsammans med Karin Johansson. Med nyvunna perspektiv efter att allt ställts på sin spets så känns det extra kul att vara tillbaks med ett enormt stöd i ryggen och en tävlingspartner i samma kanot.

Det är just det fantastiska stödet från människor runt omkring mig som gör att jag är tillbaka. Först och främst mina allra närmaste familj och vänner som förstår, stöttar och peppar och allt som oftast inte alls bryr sig om kanot. Allra mest Henrik min sambo som ställer upp på allt som kan göra saker bättre, Alfons, som även i de vildaste lekar respekterar att mamma har ont i ryggen. Därtill mitt resursteam på Medic Rehab här i Jönköping med Jocke och Pelle i spetsen som hjälper till med rehabilitering, träning, behandling och att även bromsa, vilket ibland är viktigast av allt. Min tränare Åsa som med outsinlig kreativitet hjälpt mig att hitta träning som funkar och stöttat mig på alla sätt. Marika på Rygg och ledkliniken i Kungälv som fungerat lite som en mentor när vinden har blåst hårt och så alla ni som finns i när och fjärran och hör av er och peppar och stöttar med tips uppmuntran och att ni bara finns. Jag blir varse att jag har så många fantastiska människor omkring mig och att ni finns där hur det än går. Och OS eller ej så har jag redan vunnit och den vetskapen får mig, trots min nervositet, att slappna av och våga ge allt. Allt att vinna! Läs mer om K2-satsningen här.