Rösta här!

Svenska idrottsgalan hölls i måndags men nu är det dags att rösta om 2016 års prestation bland Jönköpings-idrottare. Jag är nominerad för att jag i maj kvalade till mitt femte OS trots rejäla besvär av mitt diskbråck. Enligt mig så var kvalloppet i maj då jag och min grymma K2-kompis Karin Johansson vann en av mina största bragder genom karriären. På OS kom vi 9:a när vi vann B-finalen. Också det är en grymt bra placering. Se loppen och läs mer nedan. Och rösta gärna!

 

Vi kom till kvalloppet med bara ett tjugotal pass tillsammans i K2. jämfört med konkurrenter som tränat ihop i flera år. Jag hade varit skadad under våren och inte kunnat delta på vårlägret i Florida som planerat. Men Karin var i riktigt bra fysisk form och hon litade på mig och jag litade på henne. Det var tilliten och respekten som jag tror gjorde att det var vi som var först över mållinjen den där majdagen när nerverna hängde utanpå. Det var vinna eller försvinna som gällde. Bara en K2:a skulle komma till OS. Det här var absolut sista chansen. Vi var liksom dom andra nervösa. Dessutom var vi en aning osäkra trots vår mångåriga rutin och höga kapacitet. Vi visste inte riktigt hur ryggen skulle hålla och vi visste inte hur vi tillsammans skulle reagera i den pressade situationen som rådde. Försöket var en katastrof, semifinalen var okej och sen blev det en natt med drömmar om seger och längtan efter OS. Hela kvällen innan och även på morgonen påminde vi varandra om att behålla lugnet, att inte stressa för att dom andra skulle göra det, att vi är starka sista 200 metrarna och så vidare. Och vi lyckades, vi gjorde det helt fantastiskt bra, eller vad säger ni?

 

 

Sommaren var lite uppochner; ryggen blev långsamt bättre men dock med en del återfall och resan till Rio var tuff. Men det var också en spänande och kul sommar med mycket givande och tagande mellan mig och Karin. Vi lyfte varandra, vi jobbade på, analyserade och förbättrade. Vi hade en riktigt bra precamp i Italien och på OS visade vi at vi hade höjt ribban ordentligt. Kolla på den här B-finalen från Rio, inte kan man tro att vi var sist in.

Om ni anser att jag och Karin bjöd på en otrolig spänning på kvalet eller tycker att vår prestation var ofattbart bra med tanke på förutsättningarna och att det på OS verkligen är dom bästa i världen när dom är som bäst som möts och att tillhöra topp 10 där är en prestation i sig då tycker jag att ni ska rösta på mina prestationer 2016 som årets idrottsprestation.