20131202-044813.jpgFrostigt och fint på favorit-Vättern

Att synas i media och att vara en bra ambassadör för min sport, min stad och min klubb ser jag som en del i minyrkesroll som kanotist men det gäller att inte glömma bort det dagliga arbetet som för mig består i ca 12 träningspass i veckan just nu, därtill vissa inkomstbringande uppdrag och så det jag lägger störst vikt vid; min son och mitt sociala liv med familj och vänner, det är där jag hämtar kraft och energi. Då måste en del annat rensas bort, det är därför jag i perioder inte uppdaterar här så flitigt.

Häromdagen, ca två månader efter att jag i Malmö svarade på frågan om stöd från omgivningen efter att jag har blivit mamma, fick jag återigen frågan om mitt stöd från SOK från både Svt och Sydsvenskan. Jag tycker att det är en viktig fråga men skulle önska att medierna lägger mer fokus på kanot som sport och mig som utövare. Det lägger jag gärna tid på och det är där jag vill ha erkännande både från SOK och media. Så mitt standardsvar på vad som gäller och om jag vill ställa upp på fler intervjuer angående SOK:s stöd när jag blivit mamma gäller följande:

Hej och tack för visat intresse i denna viktiga fråga. Mitt SOK-stöd är igång igen från oktober månad. Jag blev dock bortplockad från höstens stipendieutbetalning som var i september, vilket känns trist. Men jag har påtalat detta för SOK och de aktivas kommitté (jag hoppas dom jobbar med frågan) och det har redan skrivits om det i media så jag har gjort mitt i den frågan. Jag har fått igång en debatt och förhoppningsvis kan det hjälpa kvinnliga idrottare i framtiden. Men jag har inget intresse av att älta det mer i media. Vill ni däremot göra en intervju och prata om min satsning mot OS i Rio så ställer jag gärna upp.
Med vänlig hälsning, Sofia”

Sen jag blev mamma har jag verkligen lärt mig att prioritera bort saker till förmån för min familj i första hand och min träning och mina vänner i andra hand. På helgerna tar jag det lite lugnare med träningen för att få återhämtning inte bara fysiskt utan även mentalt. I lördags hade vi dop för Alfons med släkt och vänner och i söndags blev det förutom julgranspynt på stan lite pepparkaksbak och trevligt sällskap.

Tiden ska även fördelas på diverse uppdrag. Förra veckan hade jag till exempel två föreläsningar om motivation och målsättning på Aspen som designar och tillverkar snygga och hållbara badrumsmöbler och nästa vecka ska jag till Thule och inspirationsföreläsa och så är det fix med sponsorer och budgetering. I morgon kommer Susanne hit och då ska vi fastställa det sista i planen för 2014. Dessutom helammar jag fortfarande min son och för att han ska må bra krävs det att jag är lugn, vilket jag är. Balansen i vardagen är viktig. Då krävs även bra sömn och kost och stunder och dagar utan att göra något alls.

Och hur mycket det ibland händer och hur lite tiden ibland tycks räcka till så är det en sak som gäller oss alla; Tid är det enda som vi alla har lika mycket av som alla andra varje dag, det gäller helt enkelt att prioritera och njuta av stunden. Och att inte glömma att bara vara och göra det som ger just dig energi.

20131202-050330.jpgAlfons doptårtor

Tagged with →